Kook de aardappelen (het is belangrijk dat je nieuwe, even grote aardappelen gebruikt, je mag ze schillen of schrappen) in kokend water met wat zout. Probeer ze zodanig te koken dat ze net van een mes afvallen wanneer je dat erin steekt (je wilt de aardappelen niet te rauw hebben, maar zeker ook niet zo gaar dat ze uit elkaar vallen). Laat de aardappelen zodra ze gaar genoeg zijn uitlekken doe ze in de schaal. Het is haal belangrijk om op dit moment, nu de aardappelen nog gloeiend heet zijn, de dressing erbij te doen (door de aardappelen in de dressing te laten afkoelen dringen de aroma′s er goed in door). Salsa verde kun je het best met de hand maken door de ingredienten heel fijn te hakken. Salsa verde blijft een dag goed, maar begint daarna achteruit te gaan. Hak de knoflook, de kappertjes, de augurkjes, de ansjovisfilets en de tuinkruiden fijn. Doe dit mengsel in de kom en roer er de mosterd en de rode-wijnazijn door. Roer er geleidelijk de olijfolie door tot de saus de dikte heeft die je hebben wilt en breng hem op smaak met zwarte peper uit de molen en, als dat nodig is voor het evenwicht, zeezout en nog wat rode-wijnazijn.
Aardappelsalade Met Salsa Verde is een recept van Smulweb.nl