Voor de Frango Picante: Breng de bouillon aan de kook, voeg taco- en fajitakruiden toe. Bestrooi de kipblokjes ruim met peper, zout en chilipoeder en bedek ze royaal met een laag bloem. Doe de kip voorzichtig in de bouillon en laat ca 30 seconden zachtjes koken, haal dan kip met schuimspaan uit pan en hou bouillon apart. Smelt de boter in een pan en bak op laag vuur de knoflook, sjalotjes en peper aan. voeg champignons toe, dan tomatenpuree, ui en kipblokjes en bak voorzichtig mee, tot kip heel lichtbruin ziet. zorg ervoor dat niks aanbrandt of aanzet, blijf roeren op zacht vuur!!! voeg taco- en fajitakruiden toe en bak nog een half minuutje mee, doe dan de bouillon van de kip erbij en roer goed door. Na 5 minuutjes pruttelen de creme fraiche erdoorroeren, saus laten binden en warm houden.Voorbereiding van de Arroz: rijst in kokende bouillon en minuutje of 8 laten koken, af en toe doorroeren. giet af en laat 20 minuten staan droogstomen. smelt de boter in een pan en bak hierin de peper, taco- en fajitakruiden en Mexico-melange aan. doe er het halve kippebouillonblokje bij en de rijst en bak een minuutje al omscheppend goed los. doe de bouillon van de kip erbij, geef even hoog vuur, schep goed om en dan vuur uit.
Frango Picante Con Arroz is een recept van Smulweb.nl