Ierse Puree Met Groene Kool

4
30-60 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de aardappelen gaar. Smelt intussen 25 gram boter in een grote koekenpan en roerbak de kool 3 minuten tot de reepjes zacht zijn en aan de randen beginnen te kleuren. Voeg de bosui toe en laat 1 minuut meebakken. Giet de aardappelen af, doe ze terug in de pan, dek ze af met een schone theedoek en laat ze 2 minuten rusten. Klop met de mixer wat nootmuskaat, de slagroom en de resterende boter door de puree. Blijf kloppen tot het een luchtige puree is en breng verder op smaak met wat peper en zout. Roer er de gebakken kool en uien door en geef er desgewenst nog extra gesmolten boter apart bij.

Ierse Puree Met Groene Kool is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool met gember
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Beenhamtosti met koolsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ierse lendenbiefstuk, "gravy" saus en wortelkoekjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blini's met zure room, bietjes en zalm
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ierse room
Nagerecht
Bekijk recept
Ierse rundvlees-brochette
75 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept