In braadpan olie verhitten. Spekblokjes toevoegen en ongeveer 15 minuten zachtjes bakken. Af en toe omscheppen. Intussen runderlapjes in kleine blokjes van 2 cm snijden. Rondom bestrooien met zout, peper en pittige paprikapoeder. Uien pellen snipperen. Tomaten wassen en snijden. In kopje majoraan fijnknippen. Paar blaadjes achterhouden. Paprika′s wassen, halveren en zaadlijsten verwijderen. In stukjes snijden. Ui aan spek toevoegen en circa 3 minuten meebakken. Blokjes rundvlees toevoegen en op hoog vuur rondom al omscheppend bruinbakken. Intussen in pan wijn en 5 deciliter water aan de kook brengen. Bloem door ui-vleesmengsel roeren. Op matig vuur al roerende toevoegen: water, wijn, tomatenpuree, basterdsuiker en scherpe paprikapoeder. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Al roerend aan de kook brengen. Bouillontabletten erboven verkruimelen. Helft van tomaten en helft van paprika toevoegen. Met deksel op pan soep ongeveer 1 1/2 uur zachtjes laten koken, af en toe roeren. intussen aardappels schillen en wassen en in blokjes van ongeveer 1 centimeter snijden. Aardappelblokjes, macaroni, fijngeknipte majoraan en rest van paprika aan soep toevoegen en nog 15 minuten zachtjes laten koken. Rest van tomaten toevoegen en nog 5 minuten zachtjes koken. Tot gebruik afgedekt wegzetten.