Bereid het pastadeeg volgens basisrecept en rol het deeg uit tot brede repen. Roerbak de spinazie 3-4 minuten in 1 el. hete olie tot hij geslonken is. Laat de spinazie goed uitlekken in een zeef en knijp hem daarna nog goed uit. Hak de spinazie grof en meng hem met geitenkaas, 2 el. oregano, 100 gram parmezaanse kaas en het ei. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Leg de helft van het uitgerolde deeg op een bebloemd werkvlak en verdeel hierover flinke eetlepels spinazievulling met 6-8 cm. tussenruimten. Bestrijk het deeg om de vulling dun met water en leg de rest van het uitgerolde deeg erop. Druk de rand rond de vulling goed aan. Steek -met de uitsteekvorm- uit het gevulde deeg ronde ravioli van 6-7 cm. doorsnee. Kook de ravioli in ruim kokend water met zout en 1 el. olie in 3-4 minuten beetgaar. Verwarm intussen de mascarpone met 1-2 el. olijfolie en roer er 1 el. oregano en wat zout en peper door. Schenk de saus over de pasta en geef de rest van de parmezaanse kaas er apart bij.
Gevulde Pasta Met Mascarponesaus is een recept van Smulweb.nl