Was de linzen. Breng ze in 3 dl water aan de kook. Laat de linzen 20 minuten koken. Roer ze af en toe door. De linzen zijn gaar als ze allemaal zacht zijn en er een puree is ontstaan. Was de lente-uitjes en snijd de onderkant eraf. Snijd ze in smalle ringetjes. Was de peterselie, verwijder de harde steeltjes en snijd het blad fijn. Houd 1 takje apart voor de garnering. Die de bulgur in een ruime schaal. Schep de helft van de linzenpuree erbij en roer dit erdoor. Dek de schaal 5 minuten af met een doek. Het vocht van de linzenpuree trekt nu in de bulgur. Voeg salca, pul biber, peper en zout toe aan de bulgur met linzen. Schep de rest van de linzenpuree erbij. Kneed de nog warme massa gedurende 5 minuten goed door. Het moet een stevige massa worden. Pel en snipper de ui. Verhit 1/2 dl olie en bak hierin de uisnippers bruin. Voeg 1 eetl tomatenpuree en 1/2 dl olie toe en roer. Doe dit bij de bulgur met linzen. Voeg ook de lente-uitjes en peterselie toe. Laat het even afkoelen. Kneed alles nogmaals goed door totdat een stevige, kneedbare massa onstaat. Vorm hiervan rolletjes (5 bij 2 cm). Leg ze in een mooi patroon op een schaal. Garneer de mercimec koftesi met halve schijfjes citroen, blaadjes sla en peterselie.