- Sinaasappelen en citroen persen, en sap in de pan erbij doen. - Snijd een stuk van de uitgeperste schil van de citroen af en doe dit erbij. Tevens een halve uitgeperste sinaasappel. Hop in de pan (wel even eerst onder de kraan afspoelen) - Kruidnagels, kaneel en basterdsuiker erbij.
- Breng aan de kook en laat het dan nog ca. 30 minuten zachtjes koken, deksel op de pan! - Ik laat het meestal dan nog even een half uurtje ofzo extra staan, zonder het gas aan. Hoeft niet hoor.
- Het geheel moet gezeefd worden, ik doe dat meestal in een koffiefilter. Soms het filter vervangen, want er blijft best veel achter.
- Dan in de fles gieten, een trechter is handig.
- Ik vacumeer de boel altijd even als ik een glas gedronken heb. Je kunt voor je het in de fles giet er nog een scheut port/cognac of rum bij doen omdat je alcoholverlies hebt. Maar ik vind dat oprecht niet eens nodig! Eerst even proeven. Net wat je lekker vindt. Een extra schep suiker kan lekker zijn. Volgens mij is er geen standaard recept, maar ik zou niet meer dan een halve citroen gebruiken (wordt te zuur), en verse sinaasappels zijn erg goed. Wees niet zuinig met kruidnagels."},"recipeYield":"6 "}