Kook de wortelen in gezouten kokend water met een eetlepel suiker, een klontje boter en een handje geurige kruiden die je in een bosje hebt gebonden. Doe de 8 stukken sinaasappel ook in het water samen met de paar hele ongepelde tenen knoflook en een mespunt komijn. Giet de worteltjes af zodra ze beetgaar zijn (proef zelf even wat je lekker vindt). Gooi het bosje kruiden weg en ook de stukjes sinaasappel op 1 na. Knijp de tenen knoflook uit hun vel, hak het stukje sinaasappel fijn en hussel dit met de worteltjes, samen met wat peper, zout en een klontje boter. Alternatief om de gehakte sinaasappel in een flinke eetlepel suiker te bakken zodat het bijna jam wordt en dit op de worteltjes te scheppen. Of je gooit de worteltjes zodra ze uitgelekt zijn samen met de fijngehakte sinaasappel en knoflooktenen in een braadslee en bakt ze 10 minuten in een op 200 graden of stand 6 voorverwarmde oven. Dit geeft een iets vleziger smaak. Of stamp de worteltjes met de sinaasappel en knoflook gewoon tot een half grove, half fijne puree.
Gekookte Wortelen Met Sinaasappel, Knoflook En Tuinkruiden is een recept van Smulweb.nl