1 Pel 1 middelgrote ui. Snijd de ui zo klein mogelijk. Doe de ui in de kom. Meng er tartaar, ei, paneelmeel, oreganopoeder, zout en peper door. Kneed alles tot het vlees een wat taaie bal wordt.
2 Verdeel het vlees in 8 gelijke stukken. Vorm hiervan stevige balletjes.
3 Strooi in een diep bord de 4 eetl. bloem, wentel er de vleesballetjes door.
4 Druk de balletjes plat. Duw de barstjes die er in komen zo veel mogelijk weer dicht. Dit zijn de hamburgers.
5 Verdeel 100 g blue band in 4 gelijke stukken. Smelt op een matig vuur in de koekenpan 1 stuk blue band tot het gaat schuimen. Wacht tot de helft van het schuim wegtrekt.
6 Leg er dan 4 hamburgers in. Bak 1 kant bruin. Schuif ze regelmatig heen en weer.
7 Doe weer 1 stuk blue band in de pan. Keer de hamburgers en bak de andere kant al schuivend bruin.
8 Draai het vuur laag en bak de hamburgers in 5 minuten gaar. Bak nu de andere hamburgers.
9 Eet de hamburgers met wat tomatenketchup en mayonaise op een slablad, tussen een broodje. Bron: Blue Band kinderkookboek