Chocolade Cake, Rijk En Donker

8
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de boter en chocoladedrops in een kleine hittebestendige kom en smelt dit al roerende au bain marie (hierbij mag de bodem van de kom het wateroppervlak niet raken). Zeef het bakmeel en de cacao in een grote kom. Meng het chocolade-botermengsel, met suiker en ei, voeg hieraan 250 ml water toe en roer goed. Voeg dit mengsel toe aan het bakmeel-cacaomengsel en roer tot een glad beslag ontstaat. Doe het beslag in de springvorm en bak het gedurende 1 uur en 30 minuten of tot een breinaald schoon uit de cake komt wanneer je in het midden van de cake prikt. Laat de cake 15 minuten in de vorm staan alvorens hem op een rooster verder te laten afkoelen. De chocoladetopping wordt gemaakt door de boter en chocoladedrops op vergelijkbare wijze als hierboven beschreven au bain marie te smelten. Verdeel het mengsel over de afgekoelde cake.

Chocolade Cake, Rijk En Donker is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Gefrituurde gamba's met aardappelchips
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaanse aardappeltortilla en spinazie a la crème
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept