Bruine IJsberen

4
Langer dan 2 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Week de gelatine in een kom met veel koud water. Klop de eieren met de basterdsuiker tot een dikke creme. Strooi er al kloppend de cacao bij. Blijf kloppen tot alles een kleur heeft. Spoel een kopje om met heet water, en doe er de uitgeknepen gelatine in. Roer er direct 2 eetlepels heet water door tot de gelatine is opgelost. Klop dit door de cacaocreme.Klop 1/4 liter slagroom met de suiker bijna stijf. Roer deze zo kort mogelijk, met de garde, door de chocoladecreme tot alles een kleur heeft gekregen. Doe dit in een diepvriesdoos en sluit deze goed af. Laat het in de diepvries in 8 uur tot ijs bevriezen. Zet voor gebruik 4 dessertbordjes in de koelkast zodat ze ijskoud zijn. Verkruimel in een diep bord de ijswafels. Snijd de bigarreau in vieren. Klop 1/8 liter slagroom met ss theelepels suiker stijf en schep deze in een spuitzak. Spuit een rondje slagroom op de bordjes. Schep 4 bolletjes uit het ijs. Rol deze aan alle kanten door de oubliekruimels. Schep de bol op een lepel en leg de bol in het midden van het slagroomrondje. Steek de amandelen erin als oortjes, de rozijntjes als oogjes en de stukjes bigarreau als neusjes. Doe dit zo snel mogelijk, anders smelt het ijs.

Bruine IJsberen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassiek recept voor verloren brood
Bekijk recept
Varkensreepjes met bruin bier
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté van visgehakt en kokos
30 min Bijgerecht
Bekijk recept