Snijd het vlees in stukken van 2 bij 2 cm. Bestrooi deze met de bloem zodat het vlees rondom bedekt is. Verhit de boter in de pan en braad het vlees in delen aan. (te grote hoeveelheden laat de temperatuur van de boter teveel zakken) Halveer intussen de sjalotten. Snijd de rode peper (zonder zaadjes) in smalle reepjes. Voeg het blikje tomatenpuree aan het vlees toe en bak even mee. Voeg de sjalotten, de in reepjes gesneden rode peper en de 4 uitgeknepen teentjes knoflook toe en bak 2 minuten mee. Verkruimel het bouillonblokje en voeg deze samen met het glas rode wijn en het water toe aan het vlees. Voorzichtig langs de rand van de pan gieten zodat het vlees niet teveel afkoeld en daardoor taai wordt. Maak de gepelde tomaten dmv een mes wat kleiner in het blik en voeg deze samen met de paprika bij het vlees. Voeg daarna de kruiden (gedroogde peper, kruidnagel, laurierblad, oregana, tijm, peper, chilipoeder, rozemarijn en kaneelstokje) toe en roer alles goed door. Als de saus te dik is of wordt tijdens het sudderen nog wat rode wijn of water toevoegen. Dit alles 2 a 3 uur latten pruttelen.
Pittig Rundvlees Stoofpotje is een recept van Smulweb.nl