Hak het vlees in stukjes. Pel de uien en snipper ze fijn. Was de pepers, haal de zaadjes eruit en hak ze fijn. Was de bisuitjes en snijd ze. Hak de olijven in grove stukjes. Pel de hardgekookte eieren en snijd ze. Verhit het kalfsvet of olijolie in een pan en fruit de uitjes tot ze glazig zijn. Voeg het vlees toe. Doe de pepers, de cayennepeper, het komijnpoeder en het zout erbij. Bak het vlees in 15 minuten gaar. Voeg daarna de rozijnen toe. Giet alles in een schaal en laat het dan 1 uur afkoelen in de koelkast. Verwarm het frituurvet voor. Voeg nu de olijf toe. Neem een stuk rond bladerdeeg. Schep de vulling middenop en vouw het bladerdeeg met de vulling in het midden naar een kant zodat er een halve maan ontstaat. Sluit deze af door de rand te "repulquen" (door een knijpende en rollende beweging van de duim en de wijsvinger van onder naar boven). De empananda′s frituren tot ze goudbruin zijn.