Garnalenloempiaatjes Met Dipsaus

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De loempiaatjes:Doe de garnalen in een kom en bestrooi ze met peper. Breek de garnalen een voor een om ze recht te buigen.Meng de azijn in een klein kommetje met circa 3/4 dl water.Bestrijk 10 rijstvellen met de azijnoplossing en spreid ze uit op het werkvlak om ze een paar minuten zacht te laten worden.Trek voorzichtig een van de rijstvellen los van het werkvlak, leg het vel met de punt van je af en leg een garnaal op 2 centimeter van de onderkant van het rijstvel.Leg er een paar stukjes lente-ui naast en klap de kant van het rijstvel die naar je toe ligt, strak over de garnaal heen.Klap de zijkanten naar binnen en vouw ze stevig dicht.Rol het pakketje stevig op, eindigend met de punt van de driehoek.Ga door met de resterende rijstvellen en vulling.Verhit 1 centimeter olie in een grote koekenpan tot 175 graden.Bak de garnalenloempiaatjes met een paar tegelijk totdat ze goudbruin zijn, circa 5 minuten per kant.Pas de warmte zo aan dat de olie op deze vrij lage temperatuur blijft, anders barsten de rolletjes open. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Garnalenloempiaatjes Met Dipsaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Lentegroenten met geitenkaas-honingraatdip
15 min Snack
Bekijk recept
Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pootjebaden in mayo-ketchupsaus voor rauwkost
10 min Snack
Bekijk recept
Reuzengarnalen met sherrydip
10 min Snack
Bekijk recept

Vietnamese Garnalenloempiaatjes
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Vietnamese Garnalenloempiaatjes
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Thaise Garnalenloempiaatjes
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Javaans Stoofvlees Voor Twee Dagen
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept