Braadkip In Roomsaus

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kip in stukken doen en bestrooien met zout en vers gemalen witte peper. In ca. 80 gr boter kip bruinen. De braadboter blussen met een scheutje kokend water en de kip gaar laten worden, in ca. 60 min. De kip af en toe bedruipen. Na 60 min. van de 20 gr boter en de 20 gr bloem een papje roeren (roux). De kip uit de pan halen en warm houden. De roux door de braadjus roeren die daardoor licht gebonden zal worden. Roer er vervolgens een scheutje citroensap door en daarna, onder voortdurend roeren, de room erbij gieten. Blijven roeren tot de saus fluweelig glad gebonden is. Proeven of het geheel hartig genoeg is en dan de kip weer in de pan doen. Nog even zachtjes laten sudderen en rijkelijk met de roomsaus begieten.

Braadkip In Roomsaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkorenpasta met spinazie-roomsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pasta met courgette roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Coq au vin (Kip in rode-wijnsaus)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Braadkip met Pas de Bleu kaassaus en gebakken fruit
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met vergeten groenten en kalepesto
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met dragon-mosterdglazuur
1u50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept