Braziliaanse Stoofpot

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd het vlees in blokjes of reepjes. Snipper de ui. Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes. De Spaanse peper ontpitten en in reepjes snijden. Doet het vlees in een royale stoofpan met de ui, tomaten, Spaanse peper, olie, de gemalen rode peper en het zout. Roer alles door elkaar en doe er zoveel water op dat het geheel er juist onder staat. Breng het mengsel aan de kook en laat het op een laag vuur een uurtje sudderen. Schil ondertussen de banaan en de beide soorten aardappelen. Snijd ze in niet te grote stukken. Schep de banaan en de aardappelen met de pijpkaneel door het vleesmengsel en laat alles nogmaals 20 min. koken op een laag vuur. Schep dan de tomatenpuree erdoor en maak de stoofpot op smaak af met de bruine suiker en wellicht nog wat zeezout.

Braziliaanse Stoofpot is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kikkererwten-paprikastoofpot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frites met zuurvlees
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept

Geitenkaas met ananas en honing in brickdeeg
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Braziliaanse blanc−manger
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Brownies met Braziliaanse noten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Braziliaanse zoete aardappelsalade met kip
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept