Ui glazig fruiten in de boter, het gehakt toevoegen en rul bakken. Er met alle kruiden een pittige smaak aan geven. 4 el water toevoegen om het vlees sappig te houden. De eieren en de olijven ingrove stukjes snijden. Met de gewassen en uitgelekte rozijnen aan het vlees toevoegen. Nog eens op smaak afproeven en eventueel bij kruiden. Het bladerdeeg uitrollen tot 1 lap van 45 op 16 cm. Over de lengte doormidden snijden. Het vleesmengsel op de lappen van één kant over de lengte schikken, daarbij de kantjes vrijlaten en met water bestrijken. De andere kant er overheen klappen en goed aandrukken. Per strook 5 á 6 stukken snijden. Bij de opengesneden kantjes het vulsel wat terugduwen, met water insmeren en dichtplakken. De empanadas op een omgespoeld bakblik leggen. Het ei los kloppen en hiermee de empanadas bestrijken. In een voorverwarmde oven goudbruin bakken op 220*C gedurende ca. 20 min.
Braziliaanse Saucijzenbroodjes is een recept van Smulweb.nl