Maak het vlees droog met keukenpapier en snijd het in blokjes (ca. 1 1/2 cm.). Snipper de uien grof. Hak de knoflookteen ragfijn. Verhit een (braad)pan met dikke bodem en laat de boter smelten. Wacht tot het schuim wegtrekt. Laat het vlees er onder regelmatig omscheppen 3 - 4 minuten in bakken. Strooi er wat zout en peper over. Temper het vuur. Schep de uien door het vlees en strooi er basterd- of kandijsuiker erover. Laat alles, onder voortdurend omscheppen, opnieuw 3 - 4 minuten bakken. Schep daarna de broodblokjes erdoor. Breng het bier intussen in een pannetje tot aan het kookpunt. Schenk het bij het vlees, uien en brood. Roer alles goed door en voeg azijn en de met kruidnagels bestoken laurierblaadjes toe. Temper de warmtebron. Leg het deksel op de pan en laat alles 2 1/2 uur zachtjes stoven, of zo lang tot het vlees volkomen gaar is. Roer de hach?e van tijd tot tijd even krachtig door. Verwijder vlak voor het opdienen laurierblaadjes en (indien mogelijk) de kruidnagels. Proef de saus en voeg naar eigen smaak en inzicht zout en/of peper toe.
Rijnlandse Hachee Met Donker (bok)bier is een recept van Smulweb.nl