Kneed de bloem,de in stukjes verdeelde boter,de suiker en het zout door elkaar. Kneed er nog 2-3 eetlepels ijskoud water door,zodat het een soepele zandtaart deeg wordt. Laat het deeg 1 uur afgedekt op een koele plaats rusten. *snijd de appelen, en maak ze in schijfjes. Was de citroen onder heet water,droog hem,rasp de schil boven de appelschijfjes en pers het sap er boven uit. Hak de gember en meng deze met het kaneel, de suiker en de maizena door de appelschijfjes. *Verwarm de oven op 180 graden. *Verdeel het deeg in een grote en een kleinere portie.Rol de grootste portie uit tot een ronde lap en bekleed de vorm er mee. Prik de bodem met een vork op verschillende plaatsen in.Snijd het deeg langs de rand glad af,bestrijk de rand met koud water. Vul de deegbak met de appelvulling.Rol de rest van het deeg uit,leg het als een deksel over de vulling, en druk de randen zoaan dat je een golvende rand krijgt.Steek figuurtjes uit de deeg resten,plak ze met koud water op de deeg deksel.Steek in het midden een gaatje uit voor het vocht. *Bak de pie in 45 min goudbruin. *Maak de pie glanzend met de verwarmde abrikozen jam.