MECHADO

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bestrooi het vlees met zout en peper en snijdt het vlees in stukjes van 2 bij 2 centimeter.Maak de wortel schoon en snijdt deze in stukjes van 1 bij 1 centimeter. Doe hetzelfde met de aardappels.Pel de uien en snijdt deze in halve ringen klein.Snijdt de citroen doormidden.Bak het vlees in een scheutje olie aan alle kanten rondom bruin. Haal het vlees hierna uit de pan en zet even apart. Veeg de pan met een stukje keukenpapier aan de binnenkant even schoon. Gooi een nieuw scheutje olie in de pan en fruit hierin de uien, knoflook (uitgeperst) even aan. Doe hierna de tomatenketchup, sojasaus en het uitgeknepen citroensap in de pan en laat deze al roerende even een paar minuten pruttelen. Schep het vlees er weer doorheen en voeg zoveel water toe tot alles onder staat. Roer alles nog even door elkaar en voeg daarna de laurierblaadjes toe. Laat dit alles op een laag vuurtje garen en roer het af en toe door elkaar.Als het vlees gaar begint te worden kun je de aardappels en wortel toevoegen.Laat deze gaar worden,neem de laurierblaadjes uit de pan en het gerecht is klaar.Maak het gerecht af met zout en peper. heer lijk met bv. rijst. STOOFTIJD: omgeveer 2 tot 2 1/2 uur met deksel op de pan.

MECHADO is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker