Deense Rijst

4
Langer dan 1 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1Breng de melk met het zout aan de kook.
  • 2Strooi de rijst in de kokende melk.
  • 3Laat de rijstebrij in een goed gesloten pan 1 a 1,5 uur heel zachtjes koken zonder erin te roeren.
  • 4Roer de eierdooiers met de suiker schuimig.
  • 5Voeg al roerende bij kleine hoeveelheden tegelijk de rijstebrij toe aan de eierdooiers.
  • 6Beboter een ovenschaal.
  • 7Verwarm de oven voor op 260?C.
  • 8Klop de eiwitten stijf, roer de boter door de rijstebrij en schep deze luchtig door de eiwitten.
  • 9Leg de rijstebrij en de bitterkoekjes laag om laag in de ovenschaal. Zorg ervoor dat de bovenste laag uit rijstebrij bestaat. 1
  • 0Zet de schaal in de oven en laat hem in ca. 20 min. een bruin korstje krijgen. Serveer direkt.

Deense Rijst is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Geflambeerde aardbeien
Bekijk recept
Ris a la mande (Deense rijstepap)
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Gegrilde varkensspiesjes met gemarineerde courgette
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolgratin blauwaderkaas
20 min Bijgerecht
Bekijk recept