Zoek
Deense Rijst
4
Langer dan 1 uur -
Smulweb.nl
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
?3/4 l melk
?100g [dessert]rijst
?60g suiker
?2 eieren
?30g boter
?1 pakje vanillesuiker
?100g bitterkoekjes
Bereiding
1
Breng de melk met het zout aan de kook.
2
Strooi de rijst in de kokende melk.
3
Laat de rijstebrij in een goed gesloten pan 1 a 1,5 uur heel zachtjes koken zonder erin te roeren.
4
Roer de eierdooiers met de suiker schuimig.
5
Voeg al roerende bij kleine hoeveelheden tegelijk de rijstebrij toe aan de eierdooiers.
6
Beboter een ovenschaal.
7
Verwarm de oven voor op 260?C.
8
Klop de eiwitten stijf, roer de boter door de rijstebrij en schep deze luchtig door de eiwitten.
9
Leg de rijstebrij en de bitterkoekjes laag om laag in de ovenschaal. Zorg ervoor dat de bovenste laag uit rijstebrij bestaat. 1
0
Zet de schaal in de oven en laat hem in ca. 20 min. een bruin korstje krijgen. Serveer direkt.
Deense Rijst is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Gebakken rijst met ananas
40 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geflambeerde aardbeien
Bekijk recept
Ris a la mande (Deense rijstepap)
40 min
Nagerecht
Bekijk recept
Gegrilde varkensspiesjes met gemarineerde courgette
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolgratin blauwaderkaas
20 min
Bijgerecht
Bekijk recept