? Courgettes wassen en in lengte halveren. ? Met lepel vruchtvlees tot op 1 cm van wand eruit schrapen. ? Vruchtvlees fijnsnijden en apart leggen. ? Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden en apart zetten. ? In hapjespan 3 el olie verhitten. ? Rijst met ui 2-3 min. zachtjes bakken tot alle korrels glanzen. ? Gehakt toevoegen en rul bakken. ? Courgettevruchtvlees en de tomaten erdoor scheppen en even meebakken. ? Kaneel, rozijnen, kerrie, koenjit en knoflook erover strooien en zout en peper naar smaak toevoegen. ? Bouillon verwarmen en 400 ml ervan aan rijstmengsel toevoegen, in 20 min. zachtjes gaarkoken. ? Als rijst gaar is, in droge koekenpan pijnboompitten goudbruin roosteren en door rijst scheppen. ? Het zongedroogde tomaatje fijnsnijden en door de rijst scheppen. ? Courgettes in ingevette schaal leggen en hoog opvullen met rijstmengsel (=pilav). ? Rest van bouillon op bodem van schaal schenken. Rest van olie over courgettes druppelen. ? Oven voorverwarmen op 200 ?C. Gevulde courgettes in midden van oven in 25-30 min. goudbruin en gaar bakken.
Courgette Gevuld Met Pilavrijst is een recept van Smulweb.nl