Moederdagrecept Kalfsentrecote Met Rucolasalsa En Gekarameliseerde Trostomaa

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Met gekarteld broodmes 12 flinterdunne plakjes van het brood snijden.Sneetjes op de bakplaat leggen en bestrijken met 1-2 eetlepels olie.Grof gemalen zout erover strooien en sneetjes eventueel afdekken met een tweede bakplaat,om omkrullen te voorkomen.Brood in de oven in 5-10 minuten lichbruin en krokant te laten worden. De grillpan verhitten en de entrecotes met keukenpapier droogdeppen en bestrijken met 1 eetlepel olie.Vlees in 4 minuten per kan rose grillen.Halverwege het vlees een slag draaien om een mooi ruitpatroon te verkrijgen.Vlees uit de grillpan nemen en met zout en peper bestrooien en in aluminiumfolie verpakt nog 5 minuten laten rusten.Het vetrandje van het vlees snijden en vlees in lange plakken snijden. Van de ruccolasalsa 1 theelepel in het midden van vier borden scheppen(tegen het schuiven van het brood)De rest van de salsa in vier smalle glaasjes scheppen en op het bord zetten.Elk glas garneren met een blaadje rucola.Slamelange omscheppen met de rest van de rucola,2 eetlepels olie en bakvocht van de tomaatjes.Op elk bord een sneetjes brood op de salsa leggen.Hierop telkens een plukje sla en helft van entrecoteplakjes leggen.Nog zo`n laagje maken en afdekken met de laaste sneetjes,Garneren met de gebakken tomaatjes

Moederdagrecept Kalfsentrecote Met Rucolasalsa En Gekarameliseerde Trostomaa is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Moederdagrecept Citroenschuim
20-30 min -
Bekijk recept
Moederdagrecept Moeders Geitenkaas
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Moederdagrecept Scampi's Bartolomeus.
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Moederdagrecept Ananassorbet
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept