Bestrooi het werkblad met wat bloem. Leg 4 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol met deeg-roller zo uit dat je een hart van 26 breed en 24 hoog kunt uitsnijden. Leg dit op de bakplaat. Leg nog maals 4 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol opnieuw uit. Snij hiervan een open hart. Splits het ei en smeer de rand van het grote hart in met eiwit. Leg een open hart hierop. Leg dan de resterende plakjes en de restjes deeg op elkaar (NIET kneden!) en rol opnieuw uit. Snij ook hiervan een open hart. Smeer het vorige open hart ook in met eiwit en leg het tweede hart erop. Prik met een vork voorzichtig wat gaatjes in de bodem, of leg er een stukje bakpapier met steunvulling op (oude gedroogde peulvruchten of speciale kleikorrels). Hierdoor blijft de bodem wat vlakker. Rol de restjes deeg opnieuw uit en snij er hartjes van (of doe dit met een koekjessteker). Bak het hart ca. 25 min. in de hete oven. Na ca. 15 min. in de oven de boven-rand van het hart insmeren met mengsel van het eigeel met 1 el. slagroom, dan nog ca. 10 min. laten bakken. Haal dan de taart uit de oven en laat het hart op een taartrooster afkoelen. (Als je het hart iets langer van te voren wilt maken, kun je de bodem en zijwanden bestrijken met wat chocolade, dan blijft het deeg iets langer knapperig!) (De oven nog niet uitschakelen!) Verwijder de steunvulling als het hart een beetje is afgekoeld. Bestrijk ook de kleine hartjes met wat eigeelmengsel en bak die op dezelfde temperatuur ca. 8 tot 10 min. goudbruin. Halveer de aardbeien. Klop de rest van de slagroom stijf. Meng de kwark, mascarpone, suiker en vanillesuiker door elkaar en meng de slagroom erdoor. Vul het hart met dit mengsel en leg er halve aardbeien en bladerdeeghartjes op. Bestuif het met wat poedersuiker.
Aardbei-mascarponehart is een recept van Smulweb.nl