Vet een puddingvorm in met boter of olie. Bekleed de vorm met bakpapier, Beboter een groot vet aluminiumfolie en een groot vel bakpapier. Leg het papier op de folie met de ingevette kant naar boven, Maak een plooi in het midden van zowel de folie als het papier. Klop met een mixer de suiker en de boter luchtig en romig. Voeg geleidelijk de eieren toe; mix goed na elk ei. Voeg fruit en walonoten en de gezeefde gedroog ingredienten toe. Vermeng alles goed. Schep het mengsel in de puddingvorm. Bedek hem met het papier en de folie, met de ingevette kant naar beneden.Leg een theedoek met een plooi over de vorm en maak hem met een touw vast onder de vorm. Knoop de vier uiteinden van de theedoek aan elkaar als handvat om de puddingvorm in de pan te laten zakken. Zet de puddingvorm op een treef in een grote pan giet kokend water in de pan tot halverwege de vorm. Breng het water aan de kook. Bedek de pan en laat hem 4 uur stomen. Laat de pan niet droogkoken; voeg kokend water toe terwijl de pudding stoomt. Verwijder het deksel en stort de pudding op een bord. Serveren met citroen-mascarponecreme.
Gestoomde Engelse Vruchtenpudding is een recept van Smulweb.nl