Verhit de oven voor op 200 graden. Schil de wortelen. Was de courgette. Snijd beide groenten met een dunschiller in schijven. Maak de prei schoon, snijd die dwars in ca. 12 cm stukken, halveer ze dan in de lengte. Maak de champignons schoon en snijd ze doormidden. Pel de ui en snijd ze in stukjes. Verbrokkel de tahoe. Pel de teentjes knoflook. Meng een teentje knoflook uit de knijper met sojasaus en rijstwijn. Leg telkens 2 blaadjes filodeeg op elkaar. Verdeel de groenten en de tahoe stukjes erover. Bedruppel ze met knoflook-sojasaus. Klap de deeghoekjes over de groenten-tahoevulling, rol ze in het midden samen of steek vast met houten prikkertjes. Leg de 8 pakketjes op een bakplaat en bak ze in ca. 25 minuten in het midden van de oven. Was de peterelie en basilicum, trek de blaadjes van de stelen. Pureer alles samen met pinda′s, olie en de overige teentjes knoflook. Breng op smaak met zout en peper. Open de groentenpakketjes pas als ze op het bord liggen. Serveer saus er apart bij.
Internationaal:Groentenpakketjes Met Tahoe is een recept van Smulweb.nl