Vanilletaartjes

4
30-60 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200?C. Rol het deeg op een plank en snijd er 4 rondjes van 14 of 16 cm doorsnee uit. Vet de quichevormpjes in en bekleed elk met een deegrondje, snijd de rand glad bij. Leg in het deegbakje een stukje bakpapier en strooi in elk vormpje keramische bakkorrels. Bak de taartjes 12 minuten. Neem ze uit de oven en laat deze tot 125?C afkoelen. Verwijder de hulpvulling. Schenk de room in een pannetje. Snijd een half vanillestokje open en leg dit in de melk. Breng de melk tegen de kook aan en laat het 10 minuten trekken. Schraap het merg uit het vanillestokje en roer dit bij de room. Roer er 4 el suiker bij. Splits de eieren, gebruik alleen de dooiers. Roer de dooiers los, maar klop ze niet. Schenk door een zeef de room bij het eigeel en roer het om. Zet de deegvormpjes op het rooster en vul ze tot net onder de rand met het eierroommengsel. Schuif het rooster voorzichtig terug in de oven en laat de room in 20 minuten stollen.

Vanilletaartjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Romige vanilletaartjes
50 min Nagerecht
Bekijk recept

Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Romige vanilletaartjes
50 min Nagerecht
Bekijk recept