Een origineel hopper-pannetje is een mini-wok met aan de bovenkant een doorsnee van 15-20 cm. Soms kunt u zo′n mini-wok vinden bij de toko of Chinese winkel. Gebruik anders een zo klein mogelijke wok.Kneed een soepel deeg van het rijstemeel of de rijstebloem, het witbroodmix,de suiker en 1 1/2 dl kokosmelk en zet het afgedekt met folie een nacht weg. Klop het de volgende dag met 4-dl kokosmelk tot een vloeibaar beslag, laat dit 2 uur rusten en roer het dan door. Verhit in een kleine wok per keer 1 theelepel bakboter of olie, schenk er een kleine soep-opscheplepel vol beslag in en draai direct rond, zodat er een rand van 4 cm boven de bodem met beslag wordt bedekt, de rest vloeit terug naar de bodem, voor een dik laagje. Leg er een deksel op en bak het pannekoekje op laag vuur goud-bruin. Maak de rand met een spatel los en wip de hopper uit de pan op een stuk keukenpapier. Serveer met een ′salade′ van papaya, mango en banaan met 1 eetlepel citroensap en 3 eetlepels rietsuiker.Breek voor eier-hoppers na het uitvloeien van het beslag een ei erin en laat dit, op laag vuur, met het deksel op de pan, stollen. Serveer de eier-hoppers met zout en peper.
Hoppers Uit Sri Lanka is een recept van Smulweb.nl