Kapucijnersschotel Uit Het Midden-Oosten

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De yoghurt in een vochtig gemaakte doek 45 minuten laten uitlekken tot deze de dikte van mayonaise heeft. Dit wordt hangop genoemd. De kapucijners in een zeef onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken. De knoflook pellen en fijnhakken. De hangop met de knoflook vermengen. De kipfilet in stukjes snijden, in een ovenvaste schaal leggen, royaal met citroensap besprenkelen en met peper en kardemom bestrooien. Afgedekt in circa 4 minuten op 70 procent gaar laten worden. De prei schoonmaken en in dunne ringen snijden. De olie met de prei in een ovenvaste schaal van 1,5 liter (onafgedekt) circa 2 minuten op 100 procent verwarmen. Het gehakt toevoegen en in circa 4 minuten zijn roze kleur laten verliezen. Tussendoor twee keer roeren. Het gehaktmengsel op smaak brengen met kaneel en piment, zout en peper. De kapucijners met het gehaktmengsel vermengen, de kip en de hangop erdoor roeren en circa 8 minuten op 50 procent verwarmen tot alles door en door warm is. Intussen de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin roosteren. Het gerecht garneren met de pijnboompitten. Serveren met pitabrood.

Kapucijnersschotel Uit Het Midden-Oosten is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kip uit het verre Oosten
30 min-
Bekijk recept
Quinoasalade met artisjok en feta
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Kip met za'atar en Siciliaanse couscous
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Abrikozen-banaanspringroll met vanille-citroengrassaus
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept

Kapucijnersschotel
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept