SOUVLAKI à L`écureuil

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

KOOLSLA: alles mengen en een uur koel wegzetten, evt. opdienen met een paar zwarte olijven. TZAZIKI: komkommer grof raspen, het vocht eruit knijpen en mengen met de overige ingrediënten; koel wegzetten. RIJST: bak de ui in de boter goudbruin, gebruik een pan met DIKKE bodem, bak de tomaten even mee, voeg de bouillon toe en maak op smaak met peper en zout. Aan de kook brengen, de rijst toevoegen en zonder deksel zachtjes laten pruttelen tot de rijst gaar en het vocht verdampt is.( Kijk op de verpakking van de rijst voor de kooktijd). Goed in de gaten houden, heeft neiging aan te branden. De rijst kan goed van te voren klaargemaakt worden, even opwarmen in de magnetron..... SOUVLAKI: rijg het vlees en de laurierbladen om en om aan 4 spiezen. Grillen tot het vlees gaar is.

SOUVLAKI à L`écureuil is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gyros à L`écureuil
0-10 min -
Bekijk recept
Kaas-uienbroodjes à L`écureuil
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
BONBONS à L'écureuil
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Goulash à L`écureuil
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lamsbrochettes (Souvlaki arni)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vissouvlaki, frites & koolsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Souvlaki van varkenshaas
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Souvlaki (vleesspiesjes)
20-30 min -
Bekijk recept