BEREIDEN (gewoon): Maak het fruit schoon en ′pureer′ het daarna met de - bij BENODIGDHEDEN vermelde - bijpassende hoeveelheid citroensap ( fijn prakken met een vork of bewerken met een staafmixer is het makkelijkst, er mogen best nog wat stukjes in zitten, een echte keukenmachine vuil maken loont alleen voor grote(re) hoeveelheden). Doe de - bij BENODIGDHEDEN vermelde - bij het fruit passende hoeveelheid suiker en water in een steelpan. Maak suikersiroop door de suiker en het water al roerend te verhitten tot de suiker is opgelost (het water hoeft niet te koken). Meng de vruchtenpuree door de suikersiroop. Vul de ijslolly vormpjes of koffiebekertjes, dek ze af en zet ze in een diepvriezer (of het vriesvak van de koelkast). BEREIDEN (samen met kinderen): Maak eerst zelf voor 4 ijslolly′s siroop van 75 gram suiker en 75 gram water. Verdeel de siroop over 4 diepe borden. Laat elk kind z′n eigen stuk fruit kiezen. Maak samen het fruit schoon en weeg per kind 80 gram van ′zijn′ of ′haar′ fruit af. Laat ze het afgewogen deel fijn prakken in een diep bord met siroop - en het teveel aan fruit intussen lekker opeten. Vul samen de vormpjes (wel goed de ′eigen′ kleur onthouden) en vries de ijslolly′s daarna in.