Maak de volgende dag de pindasaus. Verhit een wok of koekenpan op hoog vuur en giet de olie erin. Voeg, als de olie licht begint te dampen, de knoflook, de sjalot, de chilipeper en de gember toe en roerbak 1 minuut. Voeg het limoen- of citroensap, de kokosmelk, de sojasaus, suiker, water en wat zout en peper toe. Laat 5 minuten koken, voeg de pinda?s toe en roer goed. Laat zachtjes koken tot de saus de gewenste dikte heeft. Voeg wat extra water toe als de saus te dik mocht zijn. Neem de pan van het vuur en laat de saus afkoelen (de saus wordt geserveerd op kamertemperatuur). Week een aantal satestokjes 15 minuten in koud water. Rijg de vleesreepjes aan de spiesjes. Steek de barbecue aan of verwarm een grillpan of de ovengrill voor. Als de as van de houtskool wit van kleur is of de grill heel heet, worden de sateetjes 2 minuten per kant geroosterd.
Varkenssate Uit Singapore is een recept van Smulweb.nl