Limoen schoonboenen en schil dun raspen. Limoen uitpersen. In een kom koenjit, komijn, 1 theel. zout, geraspte limoenschil, 1/2 eetl. basterdsuiker en 3 eetl. dikke kokosmelk(bovenste kokosmelk uit blik, dus niet schudden voor het openmaken) door elkaar roeren. Lamsvlees in blokjes snijden en door het kokosmengsel scheppen. Ca. 1uur bij kamertemperatuur laten marineren. In de keukenmachine pinda′s grof hakken. Pepers schoonmaken. Ui en knoflook pellen en snipperen. In de keukenmachine pepers, ui, knoflook en trassi pureren. Olie in een pan verhitten en het mengsel ca. 3 min. zachtjes fruiten. Limoensap, 1 eetl. basterdsuiker, 1 theel. zout en de rest van de kokosmelk erdoor roeren. Ca. 2 min. zachtjes laten pruttelen en laten afkoelen. Lamsvlees aan satestokjes rijgen. De spiesjes op de barbeque of in een grillpan in ca. 6-8 min. iets rose roosteren. De pinda′s door de kokossaus roeren en op zacht vuur verwarmen. Satetjes met chilipindasaus serveren.
Lamssate Met Chilipindasaus is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Lamssaté met chilipindasaus uit Maleisië
10 min, voorbereiden 20 min, wachten 60 min - Hoofdgerecht