Zoek
Tom Nuong Vi
4
Langer dan 2 uur -
Smulweb.nl
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
300 gr pandanrijst
ongekookt
750 gr reuzengarnalen
4 tenen knoflook
2 kleine rode lomboks
fijngehakt
4 tl suiker
1? tl zout
1 klein bosje fijngehakte koriander
2 tl currypasta of currypoeder
1 el slaolie Voorbereiding Knip met een schaar de poten van de garnalen af. Draai de garnalen om
snijd ze aan de rugzijde over de hele lengte open en verwijder de zwarte darm.Maak heel voorzichtig de schalen rondom de garnalen los
maar laat de schalen wel op hun plaats zitten.stamp de knoflook en de lomboks tot een grove pasta in de vijzel. Voeg de suiker en het zout toe en stamp het geheel nog fijner. Roer er de koriander
currypasta en olie door.Buig de schalen van de garnalen voorzichtig open en verdeel de korianderpasta gelijkmatig over de garnalen
duw de pasta omlaag tussen de garnalen en de schelpen en stop ook wat pasta op de plaats waar de darm heeft gezeten. Druk de schalen wer dicht en laat ze bij kameertemperatuur minimaal 2 uur of in de koelkast maximaal 4 uur marineren. Bereidingswijze Verwarm de grill of barbeque voor.
Kook de rijst in 3? dl water met zout gaar.
Rooster de garnalen boven middelhoog vuur ca. 3 minuten totdat de schalen aan 1 kant zwartgeblakerd zijn en de garnalen half gaar. Draai ze om en serveer Serveertips Als begeleiding bij dit gerecht kun je broccoli in smalle repen snijden en op de mindere warme gedeelten van de barbeque roost
Bereiding
Verwarm de grill of barbeque voor. Kook de rijst in 3? dl water met zout gaar. Rooster de garnalen boven middelhoog vuur ca. 3 minuten totdat de schalen aan 1 kant zwartgeblakerd zijn en de garnalen half gaar. Draai ze om en serveer
Tom Nuong Vi is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Plaatpizza met spinazie en ricotta
30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pikante Varkenskarbonades - Thit Heu Nuong Vi
20-30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vleesschotel Uit Joegoslavie
30-60 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip In Kwarksaus ((Joegoslavie)
30-60 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met chiantisaus
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaten met grijze garnaalkes
15 min
Snack
Bekijk recept
Tomaat-garnalensalade
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde kip-avocadosandwich
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept