Pers de teen knoflook boven een kom uit. Roer de tomatenketchup met het paprikapoeder en de oregano door de knoflook. Voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 1/2 cm. Pel de uien, snijd ze elk in 8 partjes. Maak de paprika′s schoon en snijd ze elk in 12 stukken. Veeg de champignons schoon. Snijd elk plakje spek in vieren. Steek de blokjes vlees om en om met de partjes ui, de stukjes paprika, de champignons en de stukjes spek aan de spiesen. Bestrijk de shasliks rondom royaal met het ketchupmengsel en leg ze op een schaal. Zet de schaal afgedekt in de koelkast en laat de shasliks ca. 2-3 uur marineren. Laat de shasliks ca. 30 minuten voor het barbecuen op temperatuur komen. Bestrijk de shasliks rondom met de margarine en leg ze op het rooster van de barbecue, ca. 12 cm boven het vuur. Rooster de sjaslieks in ca. 10-12 minuten bruin en gaar, keer ze regelmatig en bestrijk ze eventueel opnieuw met margarine.