Leg 4 bietjes met wortel en al op een bakblik in de oven. Rooster ze ongeveer 5 kwartier tot ze gaar zijn. Bewaar drie bietjes afgedekt met folie in de ijskast (ze blijven een week goed en kunnen voor van alles worden gebruikt). Snijd de struikjes witlof overdwars in vier stukken. (Bewaar wat mooie bladeren voor de garnering). Besprenkel de stukjes witlof met citroensap om verkleuren te voorkomen. Pel het bietje en snijd het in plakken van 1 cm dik en vervolgens in repen en daarna in korte stukjes. Snijd de appel in kwarten en snijd de ongeschilde partjes overdwars in plakjes. Strooi de appel, bietjes, pecannoten, peterselie en Gorgonzola over de witlof. Maak een dressing van de azijn zout en peper. Roer er de olijfolie doorgeen en giet de dressing over de salade. Schep alles goed door met een houten slacouvert. Schep de salade op 4 borden en leg in een stervorm de blaadjes witlof eromheen. Garneer elk blad met wat bieslooksprieten. Geef er geroosterd brood met boter bij.