Babi Pangang

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Vlees;Plaats vlees in de magnetron en gaar ongeveer 8 minuten op de ontdooistand. Begin ondertussen aan de saus. Saus; Verwarm olie en voeg zilver uitjes, gember en knoflook toe, roer goed.Voeg na enige minuten rijstwijn ,ketjap, tomatenpuree, fruit toe. Meng goed en voeg naar gevoel water toe en breng verder op smaak met het overgebleven sap. Indien op smaak gebracht kun je de saus pureren met de staafmixer en verder binden met een beetje Maizena opgelost in koud water. Vlees; Het vlees is nu gedeeltelijk gaar, bestrijk lichtjes met de olie en plaats op de gril. De bedoeling is nu dat je het vlees gedurende een 15 minuten aan beide kanten roostert. Het mag enigzins droog worden en moet krokant zijn (Dit verkrijg je door voldoende zout te gebruiken, wat het vocht onttrekt). Indien gereed met hakmes in reepjes hakken c.q. snijden.

Babi Pangang is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Vegetarische babi pangang met worteltjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Babi pangang express
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nummer 98: snelle babi pangang
30 min-
Bekijk recept
Koolvis met babi pangangsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Saté babi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische babi pangang met worteltjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Babi ketjap met groenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Babi pangang express
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept