1 kilo schouderkarbonades zonder bot of speklapjes,2 lente-uien of sjalot,2 knoflooktenen,pale medium dry sherry,3 eetlepels hoisinsaus,2 eetlepels oestersaus,sojasaus,sesamolie,suiker,zout,rode voedsel-kleurstof(naar keuze)#honing. Hulpmiddelen Oven.Het vlees een nacht marineren. Hulpmiddelen - Oven.Het vlees een nacht marineren. Voorbereiding Snijdt het vlees in dikke repen van 10 bij 5 bij 3 cm.Hak de sjalotjes en de knoflook fijn.Maak een marinade van sjalotjes,knoflook,50 gr.suiker,3 eetlepels sherry,1 theelepel zout,3 eetlepels hoisinsaus,6 eetlepels sojesaus,2 eetlepels oestersaus,1 theelepel sesamolie en eventueel een paar druppels rode kleurstof.Laat het vlees hierin een nacht marineren. Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 230 gr.Vul de braadslee met 1 cm.water en zet in de oven.Leg het vlees op het ingevette rooster en rooster het aan beide kanten 10 minuten.Besmeer het vlees aan beide kanten met honing en laat nog eens 10 minuten roosteren.Besmeer het nog een keer met honing en rooster nog 5 a` 10 minuten tot het gaar is Serveertips Serveer het vlees in plakken geseden warm of koud.Door het gebruik van rode kleurstof krijgt het de typische Chinese kleur,maar de smaak is precies dezelfde wanneer de kleurstof niet wordt gebruikt.
TIP. Gebruik bij dit gerecht de zoetzure saus.(zie sausen)
Roer-gebakken groenten en kies een rijst-recept of gekookte witte r