Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Bestrijk het aluminiumfolie op de bakplaat met 1 el olie. Leg de aubergine in z′n geheel op de bakplaat en rooster deze ? 20 min. Keer hem halverwege. Roer intussen de pesto om met 2 el olie. Rijg aan elke spies 1 stukje courgette, 1 krieltje, 1 blokje biefstuk, 1 champignon, 1 blokje biefstuk, 1 stukje courgette en 1 krieltje en steek een plakje rookspek al zigzaggend mee om het vlees en de groenten. Bestrijk de spiesen met de pesto-olie, leg ze op de bakplaat bij de aubergine en rooster de spiesen in 12-15 min. gaar. Keer ze regelmatig. Neem de aubergine uit de oven, halveer deze en haal de schil van het vruchtvlees. Snij het vruchtvlees klein, meng het met de knoflook en breng het op smaak met zout en peper. Leg ? 5 min. voor het einde van de grilltijd de broodjes op de bakplaat erbij. Serveer de spiesen met de broodjes en de auberginedip.
Aardappel-biefstukspiesen Met Auberginedip is een recept van Smulweb.nl