Leg de satéstokjes 15 min. in een bakje met koud water. Boen de limoen schoon onder stromend water en rasp de helft van de groene schil dun af. Pers er 1 el van het sap uit en klop het met de rasp en peper naar smaak door de mayonaise. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en prik ze aan de satéstokjes. Klop de sojasaus, de sherry, de honing, de gembersiroop en peper en zout naar smaak door elkaar en bestrijk de kip ermee. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan lichtbruin en schud het op keukenpapier. Verhit een grillpan tot heel heet en rooster de kip rondom bruin. Bestrijk de spiesjes tijdens het bakken nogmaals met het sojamengsel. Leg de spiesjes op een schaaltje en verdeel er de limoenmayo over. Strooi het sesamzaad en de koriander erover.
Kipspiesjes Met Limoenmayo En Sesamzaad is een recept van Smulweb.nl