Verhit de margarine of boter in een braadpan op matig hoog vuur. Voeg het vlees, de ui, geelwortel of saffraan, chilipoeder, de zwarte peper en het zout toe. Bak het vlees bruin (regelmatig omscheppen) en doe er dan 1 kopje water bij. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan 60 min. zachtjes koken (het vlees moet bijna uit elkaar vallen). Schep het vlees uit de pan en leg apart. Doe de courgette en 1 mespunt zout erbij, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken. Intussen: leg de okers in een pan met ? kopje van het kookvocht (uit de courgette-pan). Breng aan de kook, draai het vuur laag en kook de okers in 15 min. gaar. Doe het vlees bij de courgette, schep voorzichtig om en laat doorwarmen. Serveren op een platte schaal met het vlees en de courgette in het midden, de okers erom heen en alles overgoten met het kookvocht (ook van de okers).
Courgette Met Schapenvlees En Oker is een recept van Smulweb.nl