Garam Masala

10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de pan met een dikke bodem zachtjes voor. Het is belangrijk dat de kruiden in een warme pan gaan. Doe de gekneusde kardemom peultjes in de pan tezamen met de koriander, komijn, kruidnagelen, stukje kaneel, peperkorrels en laurierbladen. (dus nog niet de gemalen foelie!) Blijf de kruiden "husselen" boven een zacht vuurtje totdat ze een geurig aroma afgeven. Haal de pan van het vuur als het echt heel lekker ruikt in je keuken. Denk erom het vuur niet hoog zetten! Verwijder de zaadjes uit de kardemom en breek het kaneelstokje in kleine stukjes, maal dan alles fijn in de blender (of Moulinette/of oude koffiemolen!) het moet een mooi poeder worden. Voeg als laatste de gemalen foelie toe en roer goed door elkaar. Doe het in een goed afgesloten (kruiden)potje (schoon jampotje kan ook) en je hebt een heerlijke Garam Massala.

Garam Masala is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kip korma
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinaziecurry
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Komkommer-radijsraita
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Indiase kip in kerriesaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Garnalencurry
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip korma
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Komkommer-radijsraita
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Chinese kool-pilav met kerrie-kipdrumsticks
30 min-
Bekijk recept