Zweedse Gebakken Kip

6
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Smelt de boter in een grote pan, fruit hierin de ui en bleekselderij tot de ui transparant is. Voeg al roerend de abrikozen, zout, tijm, salie, bouillonblokjes en water toe. Breng het geheel aan de kook en wrijf intussen de bouillonblokjes fijn. Neem de pan van het vuur. Voeg de blokjes brood toe, roer deze even heen en weer tot ze door en door vochtig zijn. Was de kip en dep haar droog. Vul haar luchtig met de vulling. Sluit de openingen met vleespennen. Zet de kip op een rooster in een ondiepe braadslee. Rooster haar in een matig hete oven (190 graden C) ongeveer 2,5 uur of tot een poot gemakkelijk beweegt in het gewricht. Bind het bakvet indien gewenst.

Zweedse Gebakken Kip is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes in stroganoffsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zweedse gehaktballetjes in citroensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verstopte gehaktballetjes met boerenkool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept