Ghanese Kip

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijdt het haantje in 4 stukken. Schil sjalotjes en knoflook en hak beide fijn. Schil de aubergines en snijd ze in julienne van de grootte van frites. Verkruimel de pindanootjes.
  • 2 Smelt boter en olie in een pan en als het mengsel heet is, bak dan de stukken haantje aan alle kanten bruin.
  • 3 Strooi er zout en peper over en als ze bruin zijn, geef er dan de bloem bij en roer 2 minuten.
  • 4 Blus daarna af met de witte wijn, schraap alle aanbaksel los van de bodem.
  • 5 Bedek dan de stukken haan met de bouillon, voeg er de sjalot aan toe, de knoflook, het bouquet garni, de aubergines en de pinda′s, meng goed, sluit de pan en laat zachtjes 40 minuten smoren.
  • 6 Leg de stukken haan op een voorverwarmde dienschaal, leg er de aubergine bij en houd het warm.
  • 7 Kook de saus in totdat ze dikker wordt, haal het bouquet garni weg en schenk de saus over de haan.

Ghanese Kip is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Ghanese Runderstoofschotel Met Yam
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ghanese Pindasoep Met Kip
20-30 min -
Bekijk recept
Ghanese Pindakaaskip
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept