1 Snijdt het haantje in 4 stukken. Schil sjalotjes en knoflook en hak beide fijn. Schil de aubergines en snijd ze in julienne van de grootte van frites. Verkruimel de pindanootjes.
2 Smelt boter en olie in een pan en als het mengsel heet is, bak dan de stukken haantje aan alle kanten bruin.
3 Strooi er zout en peper over en als ze bruin zijn, geef er dan de bloem bij en roer 2 minuten.
4 Blus daarna af met de witte wijn, schraap alle aanbaksel los van de bodem.
5 Bedek dan de stukken haan met de bouillon, voeg er de sjalot aan toe, de knoflook, het bouquet garni, de aubergines en de pinda′s, meng goed, sluit de pan en laat zachtjes 40 minuten smoren.
6 Leg de stukken haan op een voorverwarmde dienschaal, leg er de aubergine bij en houd het warm.
7 Kook de saus in totdat ze dikker wordt, haal het bouquet garni weg en schenk de saus over de haan.