Iran:Kip Met Granaatappelsaus

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De panklare kip in vieren snijden. Even onder koud water afspoelen en met keukenpapier droog deppen. Daarna inwrijven met zout en peper. In een pan de boter verhitten en de stukken kip daarin 10 minuten aanbakken. De kip uit de pan nemen en wegzetten. Geschilde gesnipperde ui in de boter fruiten, daarna de met water vermengde tomatenpuree en de gehakte walnoten toevoegen en alles al roerend 3 minuten laten stoven. Het water en de overige ingredienten bij de saus voegen en die met het deksel op de pan nog 10 minuten zachtjes laten sudderen. De saus zo nodig op smaak brengen met zout en suiker. De stukken kip in de saus leggen en alles nog eens 25 minuten heel zachtjes laten trekken. Bij dit gerecht wordt altijd droge rijst gegeven.

Iran:Kip Met Granaatappelsaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Parelhoen met venkel en granaatappelsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Iran:Kip Met Granaatappelsaus
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gorgonzola-polenta
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kebab-bietspiesjes uit Iran
Bekijk recept
Iran: Gevulde Wijnbladeren
Langer dan 2 uur - Bijgerecht
Bekijk recept
Iran:Kip Met Granaatappelsaus
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Iran: Kuku Bademjam (aubergine Omelet)
0-10 min -
Bekijk recept