Pilaf Met Kip En Abrikozen

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de kipfilets in reepjes van ca. 3 cm. Verhit 50 g boter in een braadpan en roerbak de repen kip met de amandelen in ca. 3 min. goudbruin. Schep de kip en de amandelen met een schuimspaan op een bord. Verhit de rest van de boter in dezelfde pan en roerbak de ui, de knoflook en de stukjes abrikoos zachtjes in 3 min. Roer de rijst, de kaneel en de shoarmakruiden door het uimengsel en roerbak het geheel zachtjes nog ca. 3 min. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de rijst, afgedekt, heel zachtjes 15 min garen. Roer dan de kiprepen en de amandelen erdoor en laat het gerecht, afgedekt, in nog 15 min. gaar worden. Laat de pilaf, zonder deksel, op een laag vuur ca. 2 min. uitdampen en breng op smaak met zout en peper. Roer vlak voor het serveren de yoghurt, munt en selderij erdoor.

Pilaf Met Kip En Abrikozen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Abrikozen blechkuche
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Zelfgebakken vlechtbrood
60 min - Lunchgerecht
Bekijk recept
Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Kip pilaf met spitskool en sperziebonen
30 min-
Bekijk recept
Pilav met kikkererwten en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zeevruchtenpilav
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pilaf met zalm en limoen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept