Pittige Bespikkelde Paksoi

2
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Rooster ondertussen de sesamzaadjes in een koekenpan op laag vuur en onder af en toe schudden in een paar minuten goudbruin. Zet apart. * Verhit 1 el (sesam)olie in een steelpan. Fruit hierin de bosui en peper ca. 2 minuten op matig vuur. De bosui moet een beetje knapperig blijven. Voeg verse gember, bakgember/siroop toe,roer en blus af met een scheut rijstwijn. Laat terwijl je roert even indikken en zet vuur uit. Verwarm weer als de rijst en paksoi klaar zijn om gegeten te worden. Voeg evt. nog wat bakgember/siroop en rijstwijn toe naar smaak of als het te droog wordt. * Schep de rijst in een rond (rijst)kommetje, druk goed aan en stort dit bergje op het midden van een bord. Schep de paksoi hier omheen en besprenkel deze met het bosui-mengsel. Strooi tenslotte de sesamzaadjes erover.

Pittige Bespikkelde Paksoi is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met cashewnoten in oestersaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mie-wokschotel met paksoi
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige truffels
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Pittige gebakken garnalen
13 min Bijgerecht
Bekijk recept