Rooster ondertussen de sesamzaadjes in een koekenpan op laag vuur en onder af en toe schudden in een paar minuten goudbruin. Zet apart. * Verhit 1 el (sesam)olie in een steelpan. Fruit hierin de bosui en peper ca. 2 minuten op matig vuur. De bosui moet een beetje knapperig blijven. Voeg verse gember, bakgember/siroop toe,roer en blus af met een scheut rijstwijn. Laat terwijl je roert even indikken en zet vuur uit. Verwarm weer als de rijst en paksoi klaar zijn om gegeten te worden. Voeg evt. nog wat bakgember/siroop en rijstwijn toe naar smaak of als het te droog wordt. * Schep de rijst in een rond (rijst)kommetje, druk goed aan en stort dit bergje op het midden van een bord. Schep de paksoi hier omheen en besprenkel deze met het bosui-mengsel. Strooi tenslotte de sesamzaadjes erover.
Pittige Bespikkelde Paksoi is een recept van Smulweb.nl