Maak het gehakt aan met de in melk geweekte en uitgeknepen boterhammen, de ui, de fijngehakte ansjovis, peper en eventueel zout. Vorm 8 balletjes en bak die in de hete boter snel bruin aan weerskanten. Neem ze uit de pan. Fruit de bloem tot die lichtgeel is en voeg de bouiilon en de wijn er geleidelijk aan toe onder goed roeren. Laat tot saus binden. Voeg hierbij de fijngehakte ansjovis, de kappertjes, mosterd, suiker, plakken citroen en enkele gekneusde peperkorrels en zo nodig zout toe. Laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen. Leg de gehaktballen erin en laat nog eens 10 minuten verder sudderen. Neem de ballen eruit. Klop de eidooiers los, voeg hier een klein beetje van de saus bij en voeg dit mengsel, goed roerend en van het vuur agf, bij de rest van de saus. Giet dit over de gehaktballetjes en dien op met verse pasta en wat geraspte Parmzaanse kaas. Garneren met een partje citroen.