Bak het stoofvlees kort aan op hoog vuur. Voeg er de fijn gesnipperde ui of sjalot bij. Een klein glaasje water toevoegenen een scheutje appelazijn en als alles begint te sudderen op laag vuur plaatsen en deksel op de pan. Iets daarna een beetje leffe toevoegen. Let op dit borrelt meteen dus opletten voor overkoken als je een kleine pot hebt. Voeg een laurierblad toe met tijm en kruidnogel. Zlef maak ik erg voorzichtig gaatjes in het laurierblad waar ik het tijmtakje en de kruidnagel instop. Zo vind je die na het koken in een keer terug. Als alles zowat een uurtje staat te sudderen onder regelmatig eens omroeren voeg je de kleine boterham ingesmeerd met mosterd toe. Giet nog wat leffe op de boterham. Weer verder laten sudderen en regelmatig omroeren en af en toe wat leffe bijvoegen.Ik gebruik in totaal ongeveer een half flesje. Je zal merken dat je een bodempje krijgt onder op je pan, dat komt door de binding met de boterham. Geen paniek dat krijg je wel weer van je pan geschrobt nadien. Hoe langer dit alles opstaat hoe beter. Bedoeling is dat het vlees bijna als draadjes uit elkaar gaat vallen als je er in prikt.
2.5 a 3 uur is dus niet overdreven. Op het laatst geen bier meer toevoegen zodat de saus lekker kan indikken.