Smelt de boter in een ovenvaste schaal of pan en voeg de bloem toe. Roer het mengsel tot een licht bruine roux onstaat. Al roerend beetje bij beetje de bouillon toevoegen tot een gladde, dikke saus onstaat. Voeg nu de ui met de kruidnagels en laurier toe en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Haal de ui en laurier uit de saus en voeg de sherry toe. Saus nu meteen van het vuur halen en afdekken met plastic keukenfolie. Bak de kipblokjes in 2 minuten goudbruin, voeg daarna de ui en de paddestoelen toe, even doorbakken en als laatste de paprika erbij. Laat het geheel nog 5 minuten doorbakken tot de paprika zacht is. Voeg nu het mengsel bij de saus en roer door elkaar. Laat het geheel nu 30 minuten op een laag vuurtje in een gesloten pan doorpruttelen. Af en toe even omroeren. Als laatste de slagroom er door roeren en garneren met verse peterselie, zout en peper.